Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Suomi toimii – tule mukaan!

Koronakriisissä voimistuu terveyden, turvallisuuden ja talouden haasteiden rinnalla huoli henkisestä jaksamisesta ja selviytymisestä kriisin aikana ja sen jälkeen.

Nyt kutsumme kaikki mukaan viestintätalkoisiin vahvistamaan uudessa tilanteessa luottamusta oman elämän hallintaan, instituutioihin ja yhteisöihin.

Mikä Suomi toimii?

Suomi toimii on monen toimijan toteuttama viestinnällinen kokonaisuus, jota valtioneuvoston kanslia koordinoi. Se muodostuu eri toimijoiden, kuten viranomaisten, yritysten ja järjestöjen tuottamista itsenäisistä toimenpiteistä, kampanjoista ja hankkeista.

Suomi toimii – viestintäkokonaisuuden tehtävänä on tukea yhteiskunnan ja ihmisten toimintaa ja jaksamista sekä henkistä kriisinkestävyyttä poikkeusolojen aikana ja sen jälkeen. Tavoitteena on antaa tukea tunteille ja luvan kokea niitä yhdessä, vahvistaa luottamusta oman elämän hallintaan ja tärkeisiin yhteisöihin sekä luoda auttamisen ja tukemisen toimintakanava.

Suomi toimii -toimenpiteet keskittyvät toimintaan ja suuntaa eteenpäin. Erilaiset tapahtumat, toiminta-alustat sekä aineistot osallistavat kansalaisia ja yrityksiä sekä selkeyttävät yhteiskunnallista viestintää.

Tule mukaan Suomi toimii -viestijäksi, jos tavoitteenasi on esimerkiksi

  • tukea henkistä kriisinkestävyyttä poikkeusolojen aikana ja sen jälkeen
  • vahvistaa luottamusta, lujittaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja uskoa tulevaisuuteen
  • tarjota luotettavaa tietoa ja työkaluja kriisin aiheuttamien tunteiden ja epävarmuuden käsittelyyn
  • osoittaa yhteisen tekemisen ja kaikenlaisen auttamisen merkitys sekä antaa sille arvostusta.

Toimi näin

Käytä somessa aihetunnisteita

  • #suomitoimii #yhdessä
  • #finlandfixardet #tillsammans
  • #finlandforward #together.

Me puolestamme seuraamme #suomitoimii #yhdessä -viestintää ja huomioimme viestejä valtioneuvoston sosiaalisen median kanavilla.

Käytä hyödyksesi iloinen ja lämminhenkinen Suomi toimii -kuvitus

Tule mukaan, lue lisää viestintäkutsusta

Valtakunnalliset Suomi toimii -työtä tekevät järjestöt voivat kertoa suunnitelmistaan meille ja tulla mukaan järjestörinkiin.

Yhteys: Tiina Varhee ([email protected])

Työ jatkuu

Työ valtioneuvoston kansliassa käynnistyi huhtikuun alussa ja ulottuu loppuvuoteen. Tekeminen ja toimet rakentuvat kriisin etenemisen mukaan, ja toimintaa kehitetään kevään edetessä. Tilanneseuranta ja päivittyvä tilannekuva, tutkimustieto ja yhteistyö muiden poikkeustilanteeseen liittyvien organisaatioiden kanssa korostuvat.

Jaa ja seuraa somessa

#suomitoimii #yhdessä
#finlandfixardet #tillsammans
#finlandforward #together

Lue ja kysy lisää

Tavoitat meidät parhaiten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

suomitoimii.fi

Sivun alkuun