Hoppa till innehåll

En ny podd att lyssna på i höst – ”Den officiella podcasten” dryftar temat corona

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 17.8.2020 15.34 | Publicerad på svenska 17.8.2020 kl. 16.07
Pressmeddelande 517/2020

Statsrådets kommunikationsavdelning släpper en poddserie med nya avsnitt varje vecka. Temat för ”Den officiella podcasten” i höst är coronavirusets inverkan på samhällets olika delområden. Trots namnet på podden diskuteras temat på ett informellt och pragmatiskt sätt. I diskussionerna deltar sakkunniga såväl från statsförvaltningen som från andra håll i samhället.

Det första avsnittet med temat corona och skolstart släpps tisdagen den 18 augusti. Undervisningsminister Li Andersson och direktören för den grundläggande utbildningen i Vanda stad Pepita Kaskentaus dryftar såväl utmaningar som corona medför med tanke på undervisningsarrangemangen som erfarenheter från våren. 

Nya poddavsnitt släpps vanligtvis på tisdagar. Du kan lyssna på podden via statsrådets webbplats eller de populäraste poddtjänsterna (t.ex. iTunes och Spotify).

På höstens program står bland annat diskussion om det epidemiologiska läget, mobilapplikationen för smittspårning samt coronavirusets inverkan på ekonomin, arbete och fortsatta studier. 

Ytterligare information: Heta-Leena Sierilä, kommunikationschef, tfn 040 588 8589, statsrådets kansli