Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets webbplats förnyas. På webbplatsen kan förekomma tillfälliga störningar, brister i innehållet och länkar som inte fungerar.

Regeringens årsberättelse lämnades till riksdagen

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 27.4.2017 13.39
Pressmeddelande 191/2017

Den 27 april lämnade statsrådet till riksdagen årsberättelsen för 2016 om regeringens verksamhet, skötseln av statsfinanserna och om hur budgeten har följts samt om regeringens åtgärder med anledning av riksdagens beslut. Regeringen lämnar sin årsberättelse till riksdagen årligen.

Regeringens årsberättelse består av den egentliga berättelsen och tre kompletterande bilagor: redogörelser för resultaten av ministeriernas verksamhet, bokslutskalkyler och åtgärder med anledning av riksdagens uttalanden och ställningstaganden.

I den egentliga berättelsen presenteras regeringens sammansättning, arbetssätt och ministrarnas arbetsfördelning. Berättelsen redogör för regeringens strategiska mål och andra centrala politikhelheter i enlighet med regeringsprogrammets struktur. I berättelsen behandlas den offentliga ekonomin med hänsyn till de allmänekonomiska utgångspunkterna, den offentliga sektorns finanser och statsfinanserna. Berättelsen innehåller också en översikt av statens bolagsinnehav och de statsanställda.

I de redogörelser för resultaten av ministeriernas verksamhet som bifogats årsberättelsen redogörs för uppnåendet av varje ministeriums samhälleliga effektmål och ges närmare uppgifter om resultaten av verksamheten. De bifogade bokslutskalkylerna omfattar statens bokslut som har utarbetats vid statskontoret. I den tredje bilagan till berättelsen presenteras de åtgärder som regeringen vidtagit 2016 med anledning av riksdagens uttalanden och ställningstaganden.

Regeringens årsberättelse 2016

Ytterligare information: Timo Lankinen, understatssekreterare, tfn 0295 160 300, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen