Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Regeringens årsberättelse lämnades till riksdagen

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 26.4.2018 13.47
Pressmeddelande 221/2018

Den 26 april lämnade statsrådet till riksdagen årsberättelsen för 2017 om regeringens verksamhet och skötseln av statsfinanserna. Regeringen lämnar sin årsberättelse till riksdagen årligen

Regeringens årsberättelse är en helhet som omfattar en redogörelse för hur regeringens viktigaste politikhelheter har framskridit och hur de offentliga finanserna har skötts samt en redogörelse för resultaten av ministeriernas verksamhet. I helheten ingår också statsbokslutet och en redogörelse för statens bolagsinnehav. Berättelsen redogör också för de åtgärder som regeringen har vidtagit med anledning av riksdagens uttalanden och ställningstaganden.

I regeringens årsberättelse presenteras regeringens sammansättning, arbetssätten och ministrarnas arbetsfördelning 2017. Berättelsen redogör också för hur det självständiga Finlands 100-årsjubileum firades. Dessutom redogör berättelsen för uppnåendet av regeringens strategiska mål och för regeringens andra viktiga politikhelheter i enlighet med regeringsprogrammets struktur. I berättelsen behandlas den offentliga ekonomin med hänsyn till de allmänekonomiska utgångspunkterna, läget inom de offentliga finanserna och statsfinanserna. Berättelsen innehåller också en komprimerad översikt av statens bolagsinnehav, de statsanställda och den kommunala ekonomin.

I de redogörelser för resultaten av ministeriernas verksamhet som bifogats årsberättelsen redogörs för uppnåendet av varje ministeriums samhälleliga effektmål och ges närmare uppgifter om resultaten av verksamheten, bland annat i fråga om genomförandet av Agenda 2030 för en hållbar utveckling. De bifogade bokslutskalkylerna omfattar statsbokslutet, som har utarbetats vid Statskontoret. I den tredje bilagan till berättelsen presenteras de åtgärder som regeringen år 2017 vidtagit med anledning av riksdagens uttalanden och ställningstaganden. Berättelsen innehåller också en helt ny bilaga med en mer omfattande redogörelse för statens bolagsinnehav.

Regeringens årsberättelse 2017

Ytterligare information: Timo Lankinen, understatssekreterare, tfn 0295 160 300, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen