Hoppa till innehåll

Aktuellt om trafiksäkerheten – trafiksäkerhetsforum 27.9.2024

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 24.9.2024 9.00
Pressmeddelande
Trafiksäkerhetsforum 27.9.2024.

Som en del av genomförandet och uppföljningen av trafiksäkerhetsstrategin ordnar kommunikationsministeriet ett trafiksäkerhetsforum fredagen den 27 september 2024 klockan 9–11.30. Vid hybridevenemanget diskuteras aktuella frågor som gäller trafiksäkerhet.

Vid det årliga forumet ska man presentera hur genomförandet av trafiksäkerhetsstrategin framskrider och diskutera aktuella frågor som gäller trafiksäkerheten, såsom nya fenomen och trafiksäkerhetsforskning.

Teman för forumet är det nationella och europeiska trafiksäkerhetsarbetet samt trafiksäkerheten för unga

Årets teman är trafiksäkerhetsarbetet i Finland och i Europa i stort samt trafiksäkerheten för unga. Evenemanget öppnas av kommunikations- och inrikesminister Lulu Ranne, som berättar om Finlands styrkor som föregångare inom trafiksäkerheten.

Vid evenemanget berättas om Safe System-strategin, som syftar till att beakta risken för mänskliga fel i trafiken och kompensera dem med andra åtgärder. Dessutom får deltagarna en översikt över särdrag och nyckeltal i fråga om ungas trafiksäkerhet samt diskutera hur vi kan förbättra de ungas säkerhet i trafiken. Vid forumet håller också Antonio Avenoso ett anförande. Han är verkställande direktör för Europeiska transportsäkerhetsrådet (ETSC).

Följ forumet på webben

Du kan följa forumet som webbsändning via länken nedan. Forumet ordnas som hybridevenemang, men antalet deltagare som kan delta på plats är begränsat.

Ytterligare information: 

Sofia Johansson, specialsakkunnig, tfn 0295 342 090, [email protected]