Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Understöd som kan sökas i februari

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 3.2.2014 11.43
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet stöder bl.a. projekt inom utbildning, konst, kultur, idrott och ungdomsarbete. Klicka på ett understöd för mer information samt anvisningar och blanketter.

28.2.2014
Understöd för utvecklingsprojekt med vilka man främjar konstnärers sysselsättning och utkomst

Målet med understödet är att förbättra konstnärers sysselsättning och utkomst genom att stödja projekt som främjar samarbete mellan olika aktörer och utveckling av nya modeller för kulturproduktion.

Det kan gälla projekt inom konst- och kultursektorn för konstnärer, konstnärsgrupper, sammanslutningar inom konst- och kulturområdet samt aktörer inom övriga sektorer (t.ex. kommuner, företag och andra sammanslutningar). Projekt som även efter statsunderstödet tagit slut har möjlighet att fortsätta har företräde.

28.2.2014
Kostnader under övergångsskedet som förorsakats av ändringen av de radiomikrofoners frekvenser Undervisnings- och kulturministeriet utlyser ett anslag att sökas av aktörer inom kultursektorn för att användas för kostnader under övergångsskedet som förorsakats av ändringen av de radiofrekvenser som anvisats för trådlösa radiomikrofoner.

28.2.2014
Jean Sibelius jubileumsår 2015 Understödet är riktat till beredning och genomförande av projekt med anledning av Jean Sibelius 150-årsjubileum år 2015.

Ministeriets stöd är riktat i första hand till kostnader som föranleds av samordning och information i samband med projekt samt till beredningen och genomförandet av de viktigaste evenemangen under jubileumsåret. Stöd kan beviljas för nationellt eller internationellt betydande evenemang med Sibeliustema som ordnas 2015 (t.ex. konserter, festivaler, konferenser, utställningar), orkestrars utlandsbesök och projekt riktade till barn och unga.

28.2.2014
Understöd för byggande, anskaffning och grundrenovering av ungdomslokaler Anslag kan sökas av kommunerna samt av de i ungdomslagen avsedda riksomfattande ungdomsorganisationerna för anskaffning, byggande eller grundrenovering av utrymmen för ungdomar. De lokaler som understöds skall i första hand och huvudsakligen utnyttjas av ungdomar.

28.2.2014
Lokal utveckling av idrott och motion för barn och unga och programmet Skolan i rörelse Lokala utvecklingsbidrag för idrott och motion för barn och unga samt bidrag till projekt inom programmet Skolan i rörelse utlyses till ansökan.
Bidrag beviljas kommuner, samkommuner, organisationer och sammanslutningar som genomför utvecklingsprojekt.

 
Tillbaka till toppen