Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Uusi kirjastoasetus voimaan heinäkuussa

undervisnings- och kulturministeriet
Julkaisuajankohta 27.6.2013 10.48
Uutinen

Kirjastoasetuksessa säädetään mm. yleisten kirjastojen keskuskirjaston, maakuntakirjaston ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tehtävistä. Asetuksella säädetään myös kirjaston henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista ja koulutusrakenteesta.

Uudistettu kirjastoasetus selkeyttää ja tarkentaa keskuskirjaston ja maakuntakirjaston tehtäviä sekä yhdenmukaistaa kirjastojen henkilöstöä koskevien kelpoisuusvaatimusten tulkintaa. Asetus tulee voimaan 1.7.2013 siirtymäsäännöksin.

 

Kirjastojen tietoteknistyminen ja verkkopalvelujen lisääntyminen ovat vaikuttaneet keskuskirjaston ja maakuntakirjastojen tehtäviin.

Keskuskirjaston tehtävissä korostuu aiempaa voimakkaammin kaikille yhteisten kansallisten verkko- ja tietopalvelujen kehittäminen ja yhteistyö eri kirjastosektoreiden kanssa. Tehtäviin on myös lisätty harvinaisia kieliä koskevien kirjastopalvelujen ylläpitäminen ja kehittäminen. Maakuntakirjastojen tehtävissä korostuu erityisesti alueellisten kehittämishankkeiden edistäminen ja verkkopalvelujen kehittäminen.

 
Tillbaka till toppen