Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen noin 84 miljoonaa euroa

undervisnings- och kulturministeriet
Julkaisuajankohta 6.7.2020 12.20
Tiedote

Opetusministeri Li Andersson on myöntänyt noin 84 miljoonaa euroa koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi lukuvuodelle 2020-2021. Valtionavustusta myönnettiin 232 varhaiskasvatuksen järjestäjälle yhteensä noin 14 miljoonaa euroa. Esi- ja perusopetuksen 300:lle järjestäjälle myönnettiin yhteensä noin 70 miljoonaa euroa.

Valtionavustus on tarkoitettu lasten ja oppilaiden kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin tukemiseen ja varhaiskasvatuksen digitoimintakulttuurin kehittämiseen koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi. Lisäksi varmistetaan edellytyksiä tukea heikommassa asemassa olevien, vieraskielisten, maahanmuuttotaustaisten sekä erityisen ja tehostetun tuen piirissä olevien lasten ja oppilaiden oppimista ja kehitystä ja tuetaan poikkeusolojen aikana perusopetuksen kesken jättäneiden oppilaiden oppimista.

– Koronakevään myötä lasten ja nuorten oppimis- ja hyvinvointierot ovat kasvaneet. Nyt tehtävillä panostuksilla haluamme varmistaa, ettei kulunut kevät pääse jättämään pysyviä jälkiä lasten ja nuorten osaamiseen ja hyvinvointiin, opetusministeri Li Andersson sanoo. 

Avustusta varhaiskasvatukseen ovat saaneet kunnat ja kuntayhtymät, jotka järjestävät varhaiskasvatusta. Esi- ja perusopetuksen avustusta ovat saaneet kunnat ja kuntayhtymät sekä yksityiset yhteisöt, joilla on esiopetuksen ja perusopetuksen järjestämislupa.

Myönnetyt avustukset

Lisätietoja:

Esi- ja perusopetuksen avustukset: 
Opetusneuvos Mika Puukko (lomalla 6.7.-4.8.), p. 0295 330 0032
Projektisihteeri Aili Tervonen p. 0295 330 216

Varhaiskasvatuksen avustukset: 
Opetusneuvos Tarja Kahiluoto p. 0295 330 386

Allmänbildande utbildning Li Andersson Småbarnspedagogik Utbildning
 
Tillbaka till toppen