Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets webbplats förnyas. På webbplatsen kan förekomma tillfälliga störningar, brister i innehållet och länkar som inte fungerar.

Seppo Kolehmainen fortsätter som polisöverdirektör

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 2.7.2020 13.58
Pressmeddelande 74/2020
Seppo Kolehmainen.

Statsrådet beslutade den 2 juli att utse polisöverdirektör Seppo Kolehmainen att fortsätta i sitt uppdrag 1.8.2020–31.7.2025.

Kolehmainen är juris licentiat och har gedigen kännedom om polisförvaltningen. Kolehmainen har arbetat i polisförvaltningens olika lednings- och expertuppgifter och andra uppgifter vid polisinrättningen i Helsingfors, rörliga polisen, polisläroinrättningar, inrikesministeriets polisavdelning och Polisstyrelsen i mer än 30 år. Kolehmainen har särskilt stor erfarenhet av lyckat genomförande av krävande utvecklings- och ändringsprojekt.

Polisöverdirektören har till uppgift att leda, utveckla och övervaka verksamheten vid Polisstyrelsen och inom dess förvaltningsområde och att ansvara för Polisstyrelsens verksamhet. Dessutom ser polisöverdirektören till att Polisstyrelsens uppgifter sköts effektivt och sörjer för utvecklingen av organisationen.

Ytterligare information:

Jukka Aalto, avdelningschef, tfn 040 570 5124, [email protected] 

 
Tillbaka till toppen