Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

EU söker både experter inom ekonomiområdet och sekreterare

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 16.11.2017 15.52
Nyhet 53/2017

Är du intresserad av en internationell karriär och chansen att arbeta för mer än 500 miljoner EU-medborgares väl? EU-institutionerna söker nu handläggare inom finansiell ekonomi och makroekonomi till Bryssel, Luxemburg eller Strasbourg. I arbetet kan det bland annat ingå att bevaka och analysera finansmarknader eller att granska EU:s och medlemsländernas makroekonomiska utveckling. Ansökningstiden börjar den 16 november och går ut den 19 december kl. 12 centraleuropeisk tid.

Du som söker måste vara EU-medborgare och behärska minst två av EU:s officiella språk. Det ena ska vara på minst nivå C1, mycket bra kunskaper, och det andra på nivå B2, bra kunskaper. I uttagningsprovet för handläggare måste det ena språket vara antingen engelska, franska eller tyska på minst B2-nivå. Kraven när det gäller utbildning och arbetserfarenhet är en lämplig universitetsexamen på minst fyra år och minst sex års relevant arbetserfarenhet. Alternativt kan du ha en universitetsexamen på tre år och minst sju års relevant arbetserfarenhet.

Det ordnas ett informationsmöte om arbetsmöjligheterna i EU för experter inom ekonomiområdet måndagen den 27 november kl. 14.30 vid Europeiska kommissionens representation i Finland.

EU-institutionerna anställer nu också motiverade sekreterare och kontorspersonal. Över 300 personer anställs i Bryssel eller i Luxemburg. Ansökningstiden pågår för närvarande och fortsätter ända till den 12 december kl. 12, centraleuropeisk tid.

Detta är en ypperlig chans att bli del av en dynamisk och flerspråkig arbetsmiljö. EU-institutionernas olika avdelningar erbjuder en möjlighet att växa och utvecklas under hela din karriär. Läs mer och sök dig till en mångsidig och internationell EU-karriär!

Platsannonsen för handläggare inom finansiell ekonomi på Europeiska unionens rekryteringsbyrå EPSO:s webbplats.

Platsannonsen för handläggare inom makroekonomi på EPSO:s webbplats.

Platsannonsen för sekreterare och kontorspersonal på EPSO:s webbplats.

Läs mer om arbetsuppgifterna och om ansökningsprocessen på EPSO:s webbplats.

Mer information för dig som är intresserad av en karriär i EU på webbplatsen för statsrådets kansli.

Ytterligare information: Jaana Jokelainen, specialsakkunnig (EU-ärenden), tfn 0295 160 329, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen