Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Hanna Kosonen utnämndes till forsknings- och kulturminister

Valtioneuvoston viestintäosasto 9.8.2019 12.05
Pressmeddelande 395/2019

Republikens president utnämnde filosofie magister, riksdagsledamot Hanna Kosonen till forsknings- och kulturminister fredagen den 9 augusti. Samtidigt befriade presidenten Annika Saarikko från uppdraget som forsknings- och kulturminister.

Statsrådet beslutade vid sitt allmänna sammanträde den 9 augusti om ministrarnas arbetsfördelning och ställföreträdare samt om ändringar i sammansättningen av ministerarbetsgruppen för social- och hälsovård, ministerarbetsgruppen för kunnande, bildning och innovationer och ministerarbetsgruppen för barn- och ungdomspolitik. Minister Kosonen ersätter Saarikko i ministerarbetsgrupperna.

Statsrådet utnämnde magister i samhällsvetenskaper Tuomo Puumala till statssekreterare. Statssekreterare Kimmo Tiilikainen utsågs att fortsätta som statssekreterare för Centerns ministergrupp. Statsrådets allmänna sammanträde inleddes med att minister Kosonen avlade tjänsteed och avgav domarförsäkran.

Annika Saarikko begärde avsked från sitt ministeruppdrag på grund av familjetillökning senare i höst. Hon har för avsikt att återvända till sitt ministeruppdrag i augusti 2020.

Ministrarnas arbetsfördelning och ställföreträdare
Ministerarbetsgrupperna

Ytterligare information: Raimo Luoma, statssekreterare, tfn 0295 160 751, statsrådets kansli

Annika Saarikko Hanna Kosonen
Tillbaka till toppen