Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

De centrala frågorna i 2020-talets Finland dryftas i Vasa under statsministerns ledning

Statsrådets kommunikationsavdelning 19.4.2018 15.17 | Publicerad på svenska 20.4.2018 kl. 12.30
Pressmeddelande 203/2018
Statsminister Sipilä besökte Uleåborgs universitet den 26 februari.

Statsminister Juha Sipilä har bjudit in studerande och personal vid Vasa universitet för att diskutera vilka som är de centrala frågorna för Finland och EU på 2020-talet. Evenemanget med temat Kohti seuraavaa sataa (Med sikte på följande hundra år) som statsminister Sipilä står värd för arrangeras vid Vasa universitet tisdagen den 24 april.

Evenemanget utgör ett led i statsrådets gemensamma framtidsarbete och en fortsättning på tidigare evenemang med samma tema i Helsingfors, Uleåborg och Åbo. Behållningen av evenemangen utnyttjas i regeringens framtidsredogörelse, i statsrådets och ministeriernas framtidsarbete och i beredningen av Finlands EU-politik. Framtidsarbetet stöder också Finlands nästa regering och dem som utarbetar regeringsprogrammet. De frågor och lösningar som tagits fram vid evenemanget presenteras på statsrådets Twitterkonto @valtioneuvosto. Man kan också följa evenemanget på Twitter under hashtaggen #Seuraava100.

Under dagen ska statsminister Sipilä också besöka Vasa energikluster och få höra om Finlands senats verksamhet i Vasa för hundra år sedan. Den så kallade Vasasenaten var verksam som Finlands regering i februari-maj 1918.

Mer information om evenemangen Kohti seuraavaa sataa

Ytterligare information: Satu Mäki-Lassila, specialmedarbetare, tfn 0295 160 165 och Päivi Paasikoski, biträdande kommunikationsdirektör, tfn 040 547 6279, paivi.paasikoski(a)vnk.fi, statsrådets kansli

Bilder
Sammanfattning av resultaten av workshopparna
Videor av resultaten av workshopparna
Pressmeddelande (Vaasan yliopisto)

Tillbaka till toppen