Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets webbplats förnyas. På webbplatsen kan förekomma tillfälliga störningar, brister i innehållet och länkar som inte fungerar.

Ministerierna kompletterade sina förslag om minskning av kommunernas uppgifter och förpliktelser

finansministeriet
Utgivningsdatum 25.10.2013 11.53
Pressmeddelande -

Ministerierna har lämnat in kompletteringarna till sina förslag till minskning av kommunernas uppgifter och förpliktelser till ledningsgruppen vid finansministeriet som koordinerar beredningen av åtgärderna i regeringens strukturpolitiska program. Förslagen begärdes senast den 25 oktober 2013 kl. 14. Justitieministeriet, kommunikationsministeriet, jord- och skogsbruksministeriet, undervisnings- och kulturministeriet, miljöministeriet, social- och hälsovårdsministeriet, inrikesministeriet och arbets- och näringsministeriet lämnade in sina förslag inom utsatt tid.

Ministerierna lämnade in sina ursprungliga förslag till minskning av uppgifterna i slutet av september. Finanspolitiska ministerutskottet beslutade den 16 oktober i samband med behandlingen av det strukturpolitiska programmet att be ministerierna komplettera sina förslag så att det samhällsekonomiska minimimålet om en besparing av en miljard euro skulle uppnås.

Ministeriernas kompletterade förslag kan läsas på finansministeriets webbplats och statsrådets projektregister. Förslagen finns även på webbplatsen för regeringens strukturpolitiska program.

Finanspolitiska ministerutskottet behandlar fortsättningsförslagen före utgången av året. 

Ministeriernas fortsättningsförslag till minskning av uppgifterna och förpliktelserna

Annanstans på webben

Statsrådets projektregister - HARE

Regeringens strukturpolitiska program på statsrådets webbplats www.valtioneuvosto.fi/rakenneuudistus

Förfrågningar
Päivi Laajala, överdirektör, tfn 02955 30026
Mikko Spolander, finansråd, tfn 02955 30006

 
Tillbaka till toppen