Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Framsteg i förhandlingarna med Grekland

Finansministeriet 12.5.2015 11.20
Nyhet

Eurogruppen är tillfreds med att det gjorts framsteg i förhandlingarna med Grekland i och med effektiviseringen av processen. Det behövs dock ytterligare ansträngningar innan samförstånd kan nås i de frågor som ännu är öppna.

Grekland förhandlar med institutionerna om de reformer som krävs av landet innan det kan beviljas nya utbetalningar från låneprogrammet. Till institutionerna, dvs. trojkan, hör EU-kommissionen, Europeiska centralbanken och Internationella valutafonden (IMF).

Eurogruppen, dvs. Euroländernas finansministrar, tog del av en lägesrapport om förhandlingarna med Grekland måndagen den 11 maj. Finland företräddes i Bryssel av finansminister Antti Rinne.

Enligt eurogruppen är det bra att Grekland har för avsikt att påskynda sitt arbete med institutionerna, för att halvtidsöversynen ska kunna slutföras snabbt. Greklands nuvarande låneprogram löper ut i slutet av juni. Eurogruppen fattar beslut om eventuella utbetalningar efter att institutionerna har färdigställt halvtidsöversynen.

Eurogruppens uttalande (på engelska)

Övrigt pressmaterial från Eurogruppen (på engelska)

Bakgrundsinformation om Greklands låneprogram

Ytterligare information:

Pekka Morén, finansråd, tfn 02955 30290, [email protected]

Antti Rinne Finanspolitiken
Tillbaka till toppen