Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets webbplats förnyas. På webbplatsen kan förekomma tillfälliga störningar, brister i innehållet och länkar som inte fungerar.

Päivi Laajala fortsätter som chef för finansministeriets kommun- och regionförvaltningsavdelning

finansministeriet
Utgivningsdatum 16.4.2015 13.35
Pressmeddelande

Statsrådet utnämnde den 16 april 2014 magistern i administrativa vetenskaper Päivi Laajala till avdelningschef för finansministeriets kommun- och regionförvaltningsavdelning från och med den 1 september 2015 för fem års tid.

Laajala har varit avdelningschef för finansministeriets kommunavdelning, sedermera kommun- och regionförvaltningsavdelning sedan 2008. Under åren 2005 – 2008 arbetade hon som biträdande stadsdirektör i Uleåborg stad. Dessförinnan har hon bl.a. arbetat som stadsdirektör i Kannus, kommundirektör i Pielavesi samt som social- och hälsodirektör i Kauhajoki.

 - Jag är väldigt glad över att kunna fortsätta med detta utmanande uppdrag, konstaterar Laajala. - Avdelningens uppgifter och ansvar har ökat jämfört med läget då jag inledde tjänsteuppdraget 2008. Avdelningen svarar nu förutom för ärenden som gäller kommuner och samkommuner även för uppgifter som anknyter till utvecklandet av statens ämbetsverksstruktur. Målet är att den offentliga förvaltningen i framtiden i allt större mån skulle granskas ur övergripande perspektiv. Dessa frågor är väldigt aktuella under nästa riksdagsperiod.

Tjänsten som avdelningschef söktes av 18 personer inom den utsatta tiden.

Ytterligare information:

Salla Kalsi, lagstiftningsråd, tfn 02955 30422, [email protected]
Tuomas Viljamaa, minister Risikkos specialmedarbetare, tfn 040 723 5821 [email protected]

 
Tillbaka till toppen