Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Valtiovarainministeri Antti Rinne yritysdelegaation kanssa Kiinaan

Valtiovarainministeriö 9.1.2015 9.59
Tiedote

Valtiovarainministeri Antti Rinne vierailee 11.–15. tammikuuta Pekingissä ja Lounais-Kiinan Chengdussa. Vierailu keskittyy Suomen ja Kiinan taloussuhteisiin. Lounais-Kiinan vienninedistämismatkalla on mukana yritysvaltuuskunta ja tavoitteena on suomalaisyritysten aseman vahvistaminen alueen nopeasti kasvavilla markkinoilla.

Valtiovarainministeri Rinteen Kiinan matka alkaa Pekingistä. Maanantaina ministeri Rinne tapaa Pekingissä Kiinan valtiovarainministeri Lou Jiwein. Ministerit keskustelevat muun muassa Kiinan kasvumallista, kaupungistumisesta sekä uusista yhteistyömahdollisuuksista Suomen ja Kiinan välillä.

Ministeri Rinne tapaa Pekingissä myös Kiinan kommunistisen puolueen edustajia. Ministerin vierailu Kiinaan järjestetään Kiinan kommunistisen puolueen kutsusta.

Maanantai-iltana ministeri Rinne siirtyy Pekingistä Sichuanin provinssin pääkaupunkiin Chengduun Lounais-Kiinassa. Chengdussa ministerin seurueeseen liittyy suomalaisyritysten delegaatio, johon kuuluu 12 yrityksen edustajia muun muassa konepaja- ja rakennusteollisuudesta sekä ympäristöteknologian alalta. Team Finland -matka Chengduun järjestetään yhteistyössä Finpron kanssa.

Chengdussa on 15 miljoonaa asukasta, ja se on maailman nopeimmin kasvavia kaupunkeja. Suomi voi hyötyä Kiinan kaupungistumisesta muun muassa tarjoamalla ympäristöystävällisiä ratkaisuja esimerkiksi rakentamiseen ja liikenteeseen.

Yksi ministerin vierailun päätavoitteista on edistää suomalaisyritysten sijoittautumista Lounais-Kiinan vahvasti kasvaville markkinoille. Tavoitteena on myös edistää kiinalaisyritysten investointeja Suomeen.

Valtiovarainministeri Rinne tapaa Chengdussa kaupungin viranomaisia ja paikallista puoluejohtoa sekä vierailee eri yrityskohteissa tiistaina ja keskiviikkona.

Chengdusta ministeri Rinne siirtyy Chongqingiin, joka on toinen Lounais-Kiinan keskuksista. Ministeri tapaa Chongqingin viranomaisia keskiviikko-iltana.

Valtiovarainministeri Antti Rinne ja delegaatio palaavat Suomeen torstaina 15. tammikuuta.
 

Lisätietoa:

Virkamiessihteeri Kaisa Korhonen, puh. 0295 530 602, 050 435 8048 (11.–15.1.)
Erityisavustaja Ilmari Nalbantoglu, puh. 0295 530 664

[email protected]

Antti Rinne
Tillbaka till toppen