Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Andra ansökningsomgången för programmet för hållbar utveckling börjar den 1 september 2022

finansministerietsocial- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 1.9.2022 12.01
Pressmeddelande
Händer som håller växten

I september utlyses statsunderstöd för programmet hållbar utveckling för andra gången. Statsunderstöd utlyses för sammanlagt 255,6 miljoner euro. Syftet med statsunderstödet är att förbättra tillgången till social- och hälsovårdstjänster och tjänsternas kostnadseffektivitet och att främja digitaliseringen inom social- och hälsovården.

Social- och hälsovårdsministeriet deltar inom sitt ansvarsområde i samordningen av Finlands program för hållbar tillväxt, som finansieras genom EU:s tillfälliga återhämtningsinstrument. Social- och hälsovårdsministeriet ansvarar för pelare 4 i det nationella programmet, som gäller tillgången till social- och hälsovårdsministeriet och kostnadseffektiviteten. Det statsunderstöd som nu utlyses gäller dessutom de delar i pelare 3 där syftet är att utvidga projekten för programmet för arbetsförmåga och projekten för mentalvårdstjänsterna för arbetslivsrehabilitering (IPS) till nya områden. 

Den andra ansökningsomgången är 1.9 – 6.10.2022. Det stödbelopp som beviljas vid den andra ansökningsomgången kan användas för pelare 4 till utgången av 2025 och för pelare 3 till utgången av 2024. 

Statsunderstödet är avsett för välfärdsområdena, Helsingfors stad och kompetenscentren inom det sociala området. De som beviljas statsunderstöd ska sörja för att utvecklingsarbetet samordnas med den  övriga verksamhet som inleds i välfärdsområdena och med det övriga verkställandet av reformen. Institutet för hälsa och välfärd (THL) erbjuder områdena stöd under hela programperioden. Dessutom samarbetar man aktivt med Arbetshälsoinstitutet, Fpa, DigiFinland och Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.  

Ytterligare information:

Kirsi Paasovaara, projektchef, Avdelningen för styrning av social- och hälsovården / OHO, Styrenheten / OHJA 
tfn 0295 163 012, kirsi.paasovaara(at)gov.fi 

Heli Parikka, sakkunnig, Avdelningen för styrning av social- och hälsovården / OHO, Styrenheten / OHJA 
tfn 0295163165, heli.parikka(at)gov.fi

 
Tillbaka till toppen