Statsrådet och ministerierna Media
main-mobile-navigation-header
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Kimmo Aulake blir ordförande för OMC-arbetsgruppen för EU:s kulturexport och internationalisering

Undervisnings- och kulturministeriet 4.1.2013 12.10
Nyhet

Konsultative tjänstemannen Kimmo Aulake vid undervisning- och kulturministeriet och understatssekreteraren Ragnar Siil vid Estlands kulturministerium har valts till ordföranden för Den öppna samordningsmetoden för EU:s kulturexport och internationalisering i december i Berlin.

Ordförandena skissar upp arbetsgruppens målsättningar på basis av den diskussion som fördes under det första mötet i december och meningen är att förslagen godkänns under mötet i slutet av februari. Arbetsgruppen arbetar fram till hösten 2013.

Den öppna samordningsmetoden fick sin början i kulturbranschen 2008 på basis av rådets arbetsprogram för kulturbranschen.

Arbetsgrupperna för den öppna samordningsmetoden har hittills arbetat med följande teman: kulturens tillgänglighet, samlingarns rörlighet samt kultur och kreativa branscher.

Den öppna samordningsmetoden används inom ett flertal förvaltningsområden där EU:s befogenheter är begränsade. Målet är främst att identifiera och sprida god praxis och därigenom utveckla politiken i EU:s medlemsländer.

 

Tillbaka till toppen