Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Jubileumsseminariet Bildning och kultur100 – seminarium för jubileumsåret för Finlands självständighet

Undervisnings- och kulturministeriet 4.12.2017 16.03
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet hedrade hundraåringen Finland genom ett seminarium för bildning och kultur. Programmet lyfte på ett mångsidigt sätt fram Finlands framgångar såväl under de gångna åren som i framtiden. Över 600 inbjudna deltog i seminariet den 4 december 2017.

Finlands framgång baserar sig även i framtiden på kreativitet, bildning och kunskap samt ett mångsidigt utnyttjande av dessa. Under jubileumsseminariet lyfte man fram undervisnings- och kulturministeriets verksamhetsområden, från småbarnspedagogik till högskolor och vetenskap och från konst och kultur till internationell framgång, vardagsmotion och toppidrott. Undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen och Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho talade vid tillställingen.

Jubileumsseminariet hade samlat representanter för intressentgrupper som är verksamma inom kultur och bildning. President Tarja Halonen närvarande också. Även tidigare undervisningsministrar besökte seminariet.

 - Vårt mål är att Finland går i spetsen för kompetens, kreativitet och delaktighet. Vår utgångspunkt för att nå målet är utmärkt bara vi utnyttjar och utvecklar våra mänskliga resurser med framförhållning och kräver goda resultat av oss själva. Bäst respekterar vi de tidigare generationernas arbete genom att skapa ännu bättre förutsättningar för kommande generationer, sade undervisnings- och kulturministeriets kanslichef Anita Lehikoinen.

Mer information:
- kanslichef Anita Lehikoinen, tfn 0295 3 30182
- kommunikationsdirektör  Marjo Merivirta-Helle, tfn 040 701 9525

Undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonens tal

Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terhos tal


De inbjudna gästerna bjöds på Frihetsbakelsen, vinnarbidraget i en tävling som riktades till yrkesstuderande inom bagar- och konditorutbildningen.

Omnian opiskelijat voittivat Sivistys100 -juhlaleivoskilpailun. (på finska)

Tillbaka till toppen