Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Finland har förbundit sig att främja det bilaterala samarbetet med Somalia

Sisäministeriö 8.5.2018 16.38
Nyhet

Somalias utveckling och stabiliseringen av säkerhetssituationen var centrala teman vid mötet mellan inrikesminister Kai Mykkänen och Somalias minister med ansvar för den inre säkerheten. Minister Mohamed Abukar Islow besöker Helsingfors den 7–8 maj.

Förutom polisens och Gränsbevakningsväsendets verksamhet presenterades för den somaliska delegationen också verksamheten vid Migrationsverket i Finland och programmet för frivillig återresa. I besöket deltar också chefen för det lokala migrationsverket, Mohamed Adam Jimale.

- Det är viktigt för Finland att främja det bilaterala samarbetet med Somalia. Att stärka säkerhetsmyndigheterna i Förbundsrepubliken Somalia är en viktig nyckel till att också ekonomin och det civila livet normaliseras. Vi har förbundit oss att bygga upp migrationsverket i Somalia för att stödja den somaliska migrationsförvaltningen, berättar minister Mykkänen.

Utöver det bilaterala samarbetet stödjer Finland Somalia genom det internationella samordnade stödet. Finland deltar i Somalia i EU:s och FN:s civila krishanteringsinsatser, EUCAP Somalia och UNSOM.

Ytterligare information:

Eero Koskenniemi, regeringsråd, tfn 0295 488 616, [email protected]

Tillbaka till toppen