Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Jukka Nummikoski utnämnd till direktör vid arbets- och näringsministeriet

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 22.6.2022 10.37
Pressmeddelande
Jukka Nummikoski

Förvaltningsmagister Jukka Nummikoski har utnämnts till tjänsten som direktör vid arbets- och näringsministeriet för tiden 1.8.2022–31.7.2027. Statsrådet beslutade om utnämningen 22.6.2022.

Nummikoski övergår till tjänsten från tjänsten som ekonomidirektör för jord- och skogsbruksministeriet, där han har arbetat sedan 2016. Dessförinnan har han varit konsultativ tjänsteman vid statsrådets kansli i ett år, ekonomichef vid finansministeriet i drygt 13 år och redovisningschef vid handels- och industriministeriet i cirka två år vid millennieskiftet. Han har också arbetserfarenhet från Sjöfartsverket och Tammerfors universitet. 

Tjänsten söktes av 17 personer.

Direktören har chefsställning och leder verksamheten och resurserna vid ministeriets styrningsenhet. Styrningsenheten lyder direkt under kanslichefen.

Till enhetens uppgifter hör stöd för den strategiska ledningen och styrningen av ministeriet, ekonomiplaneringen, främjandet av riskhanteringen och styrningen av digitaliseringen inom förvaltningsområdet. Ministeriets lagstiftningsdirektör och processledningen av lagstiftningen är också administrativt placerade i enheten.  Enheten sköter sina uppgifter i nära samarbete med ministeriets avdelningar och enheter.


Mer information:
Heidi Nummela, personal- och förvaltningsdirektör, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7988 
 

 
Tillbaka till toppen