Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Sami Kivivasara blir lagstiftningsdirektör vid arbets- och näringsministeriet

Arbets- och näringsministeriet
2.9.2021 13.25
Pressmeddelande
Kuvassa lainsäädäntöjohtaja Sami Kivivasara
Sami Kivivasara

Juris magister Sami Kivivasara har utnämnts till lagstiftningsdirektör vid arbets- och näringsministeriet från och med den 1 oktober 2021. Regeringen fattade beslut om utnämningen den 2 september 2021.

Sami Kivivasara övergår till arbets- och näringsministeriet från finansministeriet, där han sedan 2011 har arbetat som ansvarig beredare och föredragande för flera förvaltningsövergripande lagstiftningsprojekt. Sedan 2015 har Kivivasara varit enhetschef i enheten för informationspolitik vid finansministeriets informations- och kommunikationstekniska avdelning inom den offentliga förvaltningen och ansvarar för ledningen av lagberedningen vid avdelningen.

Tidigare har han arbetat med olika uppgifter vid Befolkningsregistercentralen åren 2003–2011.

Lagstiftningsdirektören bistår kanslichefen och ansvarar för kvaliteten i och utvecklingen av beredningen av lagstiftning vid ministeriet. Dessutom ansvarar lagstiftningsdirektören för upprättandet av ministeriets lagstiftningsprogram, uppföljningen av ministeriets lagstiftningsprojekt samt utvecklingen av bedömningen av författningarnas konsekvenser för företagen, regionutvecklingen och sysselsättningen.

Tjänsten söktes av 7 personer.

Ytterligare upplysningar:
Heidi Nummela, personal- och förvaltningsdirektör, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7988 
 

 
Tillbaka till toppen