Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Yhteisötalous, yhteiskunnalliset yritykset, välityömarkkinat ja osatyökykyisten työllistyminen – kokemuksia ja esimerkkejä Pohjoismaista 9.12.2021

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 18.11.2021 12.00
Uutinen
Kuvassa on näkövammaisten apuvälineitä käyttävä työntekijä.

Osatyökykyisten henkilöiden matala työllisyysaste on yhteinen ongelma Pohjoismaissa. Uudenlaiset välityömarkkinat, yhteisötalouden mahdollisuudet ja yhteiskunnallinen yrittäjyys voivat kuitenkin tarjota ratkaisuja, jotka parantavat osatyökykyisten työllisyyttä.

Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään virtuaalisessa pohjoismaisessa konferenssissa Promoting Employment for People with Disabilities torstaina 9.12. klo 10.00–16.30.

Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla innostavia esimerkkejä, kokemuksia, uusia näkökulmia ja käytännön ratkaisuja osatyökykyisten työllistymisen ongelmiin. Puheenvuoroja käyttävät elinkeinoelämän, julkishallinnon ja järjestöjen edustajat sekä Suomesta että muista Pohjoismaista. 

Tilaisuudessa ovat esillä myös EU:n komission uusi aloite yhteisötalouden toimintasuunnitelmaksi sekä ruotsalainen osatyökykyisiä työllistävä Samhall-yhtiö.  Samhall on toiminut mallina suomalaiselle Työkanava Oy:lle, jota koskeva lakiesitys on parhaillaan eduskunnassa.

Tilaisuuden avaa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen ja päätössanat lausuu työ- ja elinkeinoministeriön valtiosihteeri Ville Kopra.

Konferenssi on yksi Pohjoismaiden ministerineuvoston Suomen puheenjohtajakauden työelämäalan tapahtumista. Järjestelyistä vastaavat työ- ja elinkeinoministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö. 

Tilaisuus on englanninkielinen. Saatavilla on kirjoitustulkkaus.

Tilaisuudessa käytettäviä aihetunnisteita sosiaalisessa mediassa ovat #Norden2021 ja #TheNordicsTogether

Lue lisää konferenssista ja ilmoittaudu mukaan: 

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Pauliina Porkka, TEM p. 0295 048 278, [email protected] (konferenssin ohjelmaan liittyvät kysymykset)
Harjoittelija Jussi Ala-Lahti, TEM, p. 0295 047 173, [email protected] (ilmoittautuminen, muut käytännön järjestelyt)

 
Tillbaka till toppen