Hoppa till innehåll

Utvärderingen av Säkerhets- och kemikalieverkets verksamhet inleds

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 22.6.2021 8.36 | Publicerad på svenska 28.6.2021 kl. 11.12
Nyhet

Arbets- och näringsministeriet har inlett en helhetsbedömning av Säkerhets- och kemikalieverkets (Tukes) verksamhet och funktioner. Vid utvärderingen hörs Tukes personal och intressentgrupper. Den externa utvärderingen genomförs av KPMG Oy i samarbete med 4Front Oy och Frisky & Anjoy Oy.

Arbets- och näringsministeriet låter göra externa utvärderingar av organisationerna inom sitt förvaltningsområde som en del av den normala styrningen och uppföljningen.
 
Vid utvärderingen utreds 

  • genomförandet och smidigheten av Tukes funktioner, tjänster och digitaliseringsprojekt samt Tukes verksamhet i det internationella samarbetet
  • granskas hur Tukes interna funktioner och processer fungerar samt nuläget för resultatstyrningen och tillsynen
  • granskas kundorienteringen i fråga om de tjänster som Tukes tillhandahåller samt intressentgruppernas synpunkter på hur ämbetsverkets verksamhet har motsvarat kundernas och intressentgruppernas förväntningar.

I samband med den externa utvärderingen hörs olika aktörer på bred front med hjälp av personliga intervjuer och mer omfattande elektroniska enkäter. Mer omfattande elektroniska enkäter riktas till hela personalen vid Tukes och centrala intressentgrupper. I samband med utvärderingen analyseras också material som gäller Tukes verksamhet, utvecklingsarbete samt styrning och tillsyn på ett omfattande sätt.
 
Den externa utvärderingen inleds i juni 2021. Slutrapporten färdigställs före utgången av november 2021.

Ytterligare information:
Eeva-Liisa Koltta-Sarkanen, handelsråd, arbets- och näringsministeriet, tfn 0295 063 518

Tillbaka till toppen