Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Finlands ambassad har skadats i explosion i Beirut, nästan alla som gjort en reseanmälan har nåtts

Utrikesministeriet 5.8.2020 11.35 | Publicerad på svenska 5.8.2020 kl. 12.50
Nyhet

I hamnområdet i Libanons huvudstad Beirut skedde en mycket kraftig explosion under tisdagskvällen finsk tid. Enligt aktuella uppgifter har över hundra personer dött och tusentals skadats i explosionen.

Nyheten är uppdaterad 6.8.

Finlands ambassads kansli och residens i Beirut ligger cirka två kilometer från explosionsplatsen, och lokalerna har skadats av explosionen. De ambassadanställda har nåtts och alla är oskadda. Ambassaden är stängd tills vidare och de anställda arbetar tillfälligt i andra lokaler.

Antalet personer som gjort en reseanmälan är 40, och utrikesministeriet har nått alla de finländare som gjort reseanmälan och som antas ha befunnit sig i Libanon. En stor del av dem har redan nåtts. Enligt nuvarande uppgifter har en finländare skadats i explosionen. I Beirut kan även finnas finländare som inte har gjort en reseanmälan.

Utrikesministeriet uppmanar att iaktta särskild försiktighet i Beirut och att undvika att vistas nära explosionsplatsen.

Om du är oskadd, meddela dina anhöriga. I nödfall, kontakta ditt försäkringsbolag eller utrikesministeriets konsulära jour, tfn +358 9 1605 5555, e-post [email protected]

Alla finländare i Libanon uppmanas att göra en reseanmälan.
 

Tillbaka till toppen