Statsrådet och ministerierna Media
Meny
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Johanna Sumuvuori utnämnd till minister Haavistos politiska statssekreterare, Jeri Aalto, Jarno Lappalainen och Joel Linnainmäki till ministerns specialmedarbetare

Utrikesministeriet 1.8.2019 12.00
Nyhet

Johanna Sumuvuori utnämndes till utrikesminister Pekka Haavistos statssekreterare från och med den 4 juli. Jeri Aalto, Jarno Lappalainen och Joel Linnainmäki har tillträtt uppgiften som minister Haavistos specialmedarbetare.

Johanna Sumuvuori övergick till posten som statssekreterare från posten som pressattaché vid Finlands ambassad i London. Sumuvuori har tidigare varit bland annat riksdagsledamot och stadsfullmäktigeledamot och innehaft flera olika förtroendeuppdrag. Hon är politices magister och Master of Arts. På sin post som statssekreterare kommer Sumuvuori att arbeta med samhällsrelationer och vikariera för ministern.

Jeri Aalto är ekonomistuderande. Aalto har arbetat som medarbetare i Haavistos valkampanj, som ledamotsassistent och senast som partiordförande Haavistos assistent i Gröna förbundet. Aalto ansvarar för ministerns dagliga kommunikation.

Jeri Aalto tillträdde uppgiften som specialmedarbetare den 15 juli.

Jarno Lappalainen är teknologie kandidat. Lappalainen har tidigare arbetat bland annat som kommunikationsplanerare för De gröna och som projektchef. Lappalainen sköter minister Haavistos mediekontakter. Han ansvarar också för kommunikationen för De grönas ministergrupp.

Jarno Lappalainen tillträdde uppgiften som specialmedarbetare den 17 juni.

Joel Linnainmäki är kandidat i samhällsvetenskaper. Han har studerat internationella relationer och arbetat bland annat i riksdagen, vid utrikesministeriet och i ungdomssektorns takorganisation Allians. Han har också varit stadsfullmäktigeledamot i Vanda. Till Linnainmäkis ansvarsområde hör den omfattande politiska beredningen.

Joel Linnainmäki tillträdde uppgiften som specialmedarbetare den 29 juni.

 

Ytterligare information: Johanna Sumuvuori, tfn +358 295 160 983, Jeri Aalto, tfn +358 50 472 0725, Joel Linnainmäki, tfn +358 295 350 466, och Jarno Lappalainen, tfn +358 400 536 973

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]

Tillbaka till toppen