Statsrådet och ministerierna Media
main-mobile-navigation-header
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi
SV

Kampanj samlar in ungas idéer om hållbar utveckling

Utrikesministeriet 28.5.2019 9.13
Nyhet

Utrikesministeriets kampanj på Instagram samlar idéer om hur Finland kan arbeta för de globala målen för hållbar utveckling och på vilka områden Finland kan vara #YllättävänVaikuttava - Överraskande Inflytelserikt.

På måndagen startade en kampanj där unga påverkare i sociala medier är frontfigurer: Roni Back, Mansikkka och Mmiisas. I sina inlägg på Instagram under den europeiska veckan för hållbar utveckling diskuterarar de vad Finland kan göra för att de globala målen för hållbar utveckling ska uppnås före 2030. Samtidigt bjuder ungdomarna in sina följare att delta i diskussionen.

Kampanjen fokuserar på FN:s 17 mål för hållbar utveckling och i synnerhet på att bekämpa klimatförändringar och ojämlikhet. Det här är viktiga teman för ungdomar i hemlandet, men också ute i världen kan Finland göra en betydelsefull insats och agera föregångare när det gäller att bygga framtiden på ett hållbart sätt. Kampanjen har en webbplats där det finns exempel på vilket resultat vårt arbete ger i världens fattiga länder redan idag. Finland har bland annat understött förnybara energikällor i Afrika och bättre väderprognoser i Asien. 1,5 miljoner kvinnor och flickor har fått tillgång till tjänster för sexuell och reproduktiv hälsa. Fastän vi är ett litet land har vi många rikedomar som vi kan dela med oss av.

Det här året är på många sätt ett viktigt år både för Agenda 2030 och för Finland: i september ordnas ett klimattoppmöte och i juli tar Finland över ordförandeskapet i EU. Kampanjen samlar in ungdomars förhoppningar och åsikter om vad beslutsfattarna ska arbeta för på internationella forum. Just nu har Finland alla förutsättningar att vara överraskande inflytelserikt.

www.yllättävänvaikuttava.fi ​​​​​​​

 

Tillbaka till toppen