Statsrådet och ministerierna Media
main-mobile-navigation-header
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Minister Skinnari besöker Vasas bibliotek för att diskutera regeringsprogrammet

Utrikesministeriet 7.8.2019 12.53
Nyhet

Under sommaren reser statsminister Antti Rinnes regering runt i landet för att diskutera sitt regeringsprogram med finländarna.

Regeringsprogrammet för statsminister Antti Rinnes regering offentliggjordes i Helsingfors centrumbibliotek Ode. Nu vill regeringen fortsätta diskussionen med folket på bibliotek, eftersom biblioteksväsendet är en hörnsten i den finländska bildningen och erbjuder många gemensamma mötesplatser. Dessutom är bibliotek förknippade med en bra finländsk princip: det vi har till låns ska lämnas tillbaka i gott skick.

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari besöker Vasa huvudbibliotek fredagen den 9 augusti kl. 12:30.

Syftet med diskussionsmötena på bibliotek är att redogöra för regeringens viktigaste mål och få respons på regeringsprogrammet.

Diskussionsmötena är öppna för alla. Publiken har möjlighet att ställa frågor till ministrarna och kommentera regeringsprogrammet. Mötena kan också följas på utrikesministeriets Twitterkonto @ulkoministerio.

Närmare information om tidigare och kommande biblioteksbesök finns på statsrådets webbplats. Biblioteksturnén kan också följas i sociala medier med hashtaggarna #kirjastokiertue och #biblioteksrunda.

Ytterligare information: Petri Salo, tfn 0295 351 018

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].

Tillbaka till toppen