Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Minister Skinnari deltar i seminarium om Afrikas och Europas framtid

Utrikesministeriet 8.10.2019 15.15
Pressmeddelande

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari reser till Bryssel den 9 oktober. Ministern ska hålla ett anförande under ett seminarium om Afrikas och Europas framtid. Seminariet ordnas av Finland i egenskap av ordförande i Europeiska unionens råd och Bill och Melinda Gates stiftelse.

”Gates-stiftelsen är ett bra exempel på hur utvecklingssamarbetets verksamhetsområde har förändrats under 2000-talet. Privata stiftelser, som Gates-stiftelsen som är verksam inom hälso- och utbildningssektorn, får allt större betydelse. I mitt anförande kommer jag att lyfta fram betydelsen av innovation. Jag kommer också att utbyta tankar om detta ämne enskilt med Bill Gates”, berättar minister Ville Skinnari.

Minister Skinnari kommer också att diskutera enskilt med EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Federica Mogherini och med kommissionärskandidaterna Jutta Urpilainen, Phil Hogan och Janez Lenarčič.

”Jutta Urpilainen, som snart tar över ansvaret för internationella partnerskap, kommer att vara en mycket viktig samarbetspartner under hela regeringsperioden. Finland stöder EU:s avsikt att se över och diversifiera samarbetet med det globala syd. Det är värdefullt att vi får en finländsk kommissionär som ansvara för detta arbete”, säger minister Skinnari.

Den irländska kommissionären Phil Hogan kommer att ansvara för handelsfrågor och den slovenska kommissionären Janez Lenarčič för humanitärt bistånd och krishantering.

Ytterligare information: Tiina Vainio, minister Skinnaris specialmedarbetare, tfn 050 524 6559, och Katja Ahlfors, chef för enheten för utvecklingspolitik, tfn 0295 350 191

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]

 

Europa och Afrika – grannar med en delad framtid – Investering i människor​​​​​​​

Tillbaka till toppen