Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Ministrarna diskuterar regeringsprogrammet på biblioteksturné

Ministry for Foreign Affairs 14.6.2019 12.03 | Publicerad på svenska 14.6.2019 kl. 13.39
Pressmeddelande

Under sommaren åker ministrarna i statsminister Antti Rinnes regering på biblioteksturné för att presentera regeringsprogrammet för medborgare och diskutera det med dem.

Turnén startar i morgon, lördagen den 15 juni, med att utrikesminister Pekka Haavisto och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru presenterar regeringsprogrammet i huvudbiblioteket i Björneborg (Gallen-Kallelankatu 12) kl. 13.30–15.

”Regeringsprogrammet offentliggjordes i Helsingfors centrumbibliotek Ode: direkt till finländarna, bland folket och i bildningens hemvist. Nu vill vi fortsätta vår diskussion med folket under en biblioteksturné. Biblioteksväsendet utgör en hörnsten i den finländska bildningen och erbjuder oss många gemensamma mötesplatser. Dessutom är bibliotek förknippade med en bra finländsk princip: det vi har till låns ska lämnas tillbaka i gott skick”, säger statsminister Rinne. 

Diskussionsmötet är öppet för allmänheten. Publiken har möjlighet att ställa frågor till ministrarna och kommentera regeringsprogrammet.

Ytterligare information: Eevamari Laaksonen, enhetschef, tfn 040 509 5383

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]

Tillbaka till toppen