Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Regeringsförhandlingarna har framskridit väl

25.5.2015 7.30
SRK

I regeringsförhandlingarna har man kommit överens om ett satsningspaket på 1,6 miljarder euro, genom vilken eftersläpande underhåll åtgärdas och det görs satsningar på strategiska spetsprojekt. Ledningsgruppen för förhandlingarna, dvs. ordförandena Juha Sipilä, Timo Soini och Alexander Stubb berättade på söndag kväll att programmet genomförs under tre år.

Diskussionerna om ministeriestrukturen och antalet ministrar fortsätter på måndagen, då förhandlingarna börjar kl. 8.30.

Enligt Sipilä har man nu löst alla centrala frågor i regeringsförhandlingarna. Avsikten är att informera om besluten vid en presskonferens som hålls onsdagen den 27 maj. Sipilä berättade också att den nya regeringen i juni kommer att tillsammans med de centrala tjänstemännen arbeta i ett kontorslandskap där de utarbetar en handlingsplan för regeringsprogrammet. Efter detta återvänder ministrarna till sina egna ministerier.

Se ordförandenas kommentarer när de anländer till Smolna på söndagen::
Juha Sipilä
Timo Soini
Alexander Stubb

Nya bilder från regeringsförhandlingarna

Materialet, bilderna och videoupptagningarna från regeringsförhandlingarna finns på adressen: valtioneuvosto.fi/sv/regeringsforhandlingarna

Tillbaka till toppen