Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Susanna Niinivaara kommunikationsdirektör för KM

Kommunikationsministeriet 7.9.2017 13.17 | Publicerad på svenska 7.9.2017 kl. 13.30
Pressmeddelande

Statsrådet utnämnde den 7 september 2017 Susanna Niinivaara, magister i samhällsvetenskaper, till kommunikationsdirektör för kommunikationsministeriet. Niinivaaras tjänsteperiod är fem år och börjar den 9 oktober 2017.

Niinivaara har sedan 2013 arbetat i utrikesministeriets tjänst som pressattaché på Finlands generalkonsulat i S:t Petersburg. Tidigare har hon varit redaktör och konsult hos Pantterimedia Ky och redaktör vid Helsingin Sanomat, bland annat som tidningens utlandskorrespondent.

Kommunikationsdirektören deltar i ledningen av ministeriet och är medlem i ministeriets ledningsgrupper. Kommunikationsdirektören leder ministeriets kommunikation med ansvar för ministeriets externa och interna kommunikation, kontakten med intressenter och webbkommunikationen. Till ansvarsområdet hör även samarbetet kring kommunikationsfrågor inom statsrådet och på ministeriets förvaltningsområde.

Ytterligare information:

Harri Pursiainen, kanslichef, tfn 0295 342 389

Foto av Susanna Niinivaara finns på KM:s webbplats www.lvm.fi som bilaga till pressmeddelandet och nyheten om utnämningen.

Tillbaka till toppen