Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Utrikesministeriet ordnar tre evakueringsflyg fredagen den 27 mars

Utrikesministeriet 25.3.2020 16.49 | Publicerad på svenska 25.3.2020 kl. 20.50
Pressmeddelande

Fredagen den 27 mars 2020 ordnar utrikesministeriet i samarbete med Finnair tre evakueringsflyg för resenärer som återvänder till Finland. Flygen avgår från Cypern och Portugal. Biljetter till flygen säljs via Finnairs biljettförsäljning.

Pafos, Cypern kl. 13.15 (AY7054)

Funchal, Portugal (Madeira) kl. 16.40 (AY1732)

Faro, Portugal kl. 12.00 (AY7052)

 

”De här resmålen har valts ut på basis av information som vi fått från våra beskickningar. I vart och ett av områdena finns det tiotals finländska resenärer som inte har andra reella möjligheter att återvända till Finland. Dessutom har myndighetsbegränsningar försvårat situationen märkbart, särskilt på Cypern”, konstaterar enhetschef Antti Putkonen från enheten för konsulära ärenden.

 

Utrikesministeriet och Finlands beskickningar ute i världen fortsätter att bistå och ge råd till resenärer i frågor som rör hemresa till Finland. Det primära alternativet för resor till hemlandet är fortfarande normala eller extrainsatta kommersiella förbindelser. Behovet av understödda evakueringsflyg bedöms dagligen utifrån det rådande världsläget.

 

Medborgare i andra nordiska länder och EU-länder kan också använda flygen för att resa hemåt. Den slutliga kostnaden för staten beror på flygens beläggningsgrad. Utrikesministeriet offentliggör de slutliga kostnaderna för evakueringsflygen efter att flygningarna har genomförts.

Tillbaka till toppen