Statsrådet och ministerierna Media
Meny
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Utrikesministeriet är med och stöder internationaliseringen av finländsk motion och idrott

Utrikesministeriet 18.6.2019 14.45
Nyhet

Motion och idrott är ett av de många sätten vid utrikesministeriet att främja internationellt samarbete. Utrikesministeriet är också med och stöder internationaliseringen av finländsk motion och idrott i samarbete med andra ministerier och aktörer. Detta framgår av resultatkortet för utrikesministeriets motion och rörlighet som statens idrottsråd publicerade i dag.

Endast en liten del av finländarna rör sig tillräckligt med tanke på sin hälsa. 

Bristfällig motion har konsekvenser inte enbart för individernas välbefinnande och livskvalitet men även på ett brett plan för olika samhällssektorer.

Utrikesministeriets mål att främja motion och idrott hänför sig till främjandet av Finlands internationella ställning, en hållbar utveckling, jämlikhet, demokrati och de mänskliga rättigheterna.

Motion och idrott är ett av utrikesministeriets sätt att främja internationellt samarbete och frågor som är viktiga för Finland. Utrikesministeriet har varit med om att genomföra temaåret 2019 för vinteridrott mellan Kina och Finland.

Motion ingår också i några projekt som främjar utvecklingssamarbetet och som utrikesministeriet finansierar. Som det viktigaste utvecklingsobjektet inom utrikesministeriets förvaltningsområde lyfter resultatkortet fram bättre utnyttjande av hållbar motion och rörlighet som en del av utvecklingssamarbetet och frågor som är viktiga för Finland internationellt sett, såsom ambitiös klimatpolitik, de mänskliga rättigheterna, likabehandling och jämlikhet.

Tillbaka till toppen