Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Utrikesministeriet följer coronavirusläget

Utrikesministeriet 30.1.2020 10.24
Nyhet

I Wuhan i Kina har det upptäckts fall av lunginflammation orsakade av ett nytt coronavirus (2019-nCoV). Utrikesministeriet och Finlands beskickningar i Kina bevakar läget tillsammans med Institutet för hälsa och välfärd (THL) och är hela tiden i kontakt med centrala myndigheter och organisationer för att skapa en lägesbild och planera nödvändiga åtgärder.

Utrikesministeriet uppdaterar reseinformationen om Kina vid behov, läs det senaste resemeddelandet på vår webbplats. Vi rekommenderar att du gör en reseanmälan och du befinner dig i Kina eller planerar en resa dit.

På sin webbplats publicerar Institutet för hälsa och välfärd aktuell information om sjukdomens spridning och anvisningar för hur man undviker att bli smittad. THL samarbetar med Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar ECDC och Världshälsoorganisationen WHO.

Institutet för hälsa och välfärd: Aktuellt om coronaviruset i Wuhan

Institutet för hälsa och välfärd: Anvisningar för resenärer: Hur kan man skydda sig mot Wuhan-coronaviruset?

ECDC: Novel coronavirus in China 

WHO: Novel Coronavirus

Du hittar också aktuell information på webbplatserna för Finlands ambassad och generalkonsulat i Kina och på Facebooksidorna för Nätkonsuln, ambassaden i Peking och generalkonsulatet i Shanghai.

 

Resemeddelande: Kina

Reseanmalan.fi

 

Tillbaka till toppen