Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

En prisceremoni för det internationella jämställdhetspriset i Tammerfors den 6 mars

Statsrådets kommunikationsavdelning 21.2.2018 16.34 | Publicerad på svenska 22.2.2018 kl. 13.30
Nyhet 9/2018

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, den första mottagaren av det internationella jämställdhetspriset (International Gender Equality Prize), firas i Tammerfors den 6 mars. Jämställdhetspriset har inrättats av Finlands regering. Vid prisceremonin, som kan följas i direktsändning på webben, arrangeras också en internationell paneldiskussion om temat våld mot kvinnor.

Vid prisceremonin offentliggörs det understödsobjekt som förbundskansler Merkel har utsett och som prissumman på 150 000 euro anvisas för. I ceremonin deltar en företrädare för förbundskansler Merkel.

Värdar för prisceremonin är statsminister Juha Sipilä och ordförande för Tammerfors stadsfullmäktige Anna-Kaisa Ikonen.

Familje- och omsorgsminister Annika Saarikko inleder paneldiskussionen. I panelen deltar Jeannette Bougrab, chef för institutet Institut français de Finlande, Katja Iversen, vd för organisationen Women Deliver, Dean Peacock, en av grundarna till organisationen Sonke Gender Justice, och Katja Pehrman, seniorrådgivare i organisationen UN Women.

Statsminister Sipilä offentliggjorde den första mottagaren av det internationella jämställdhetspriset i Bryssel den 14 december. Priset tilldelas förbundskansler Merkel, som tack vare sin livsgärning har blivit en av världens mest inflytelserika personer och en förebild för många kvinnor och flickor.

Evenemanget för inbjudna gäster hålls i Tammerforshuset med början kl. 14. Det kan följas i direktsändning på Yles webbplats och Yle Arenan. Evenemanget ordnas i samarbete med Tammerfors stad.

Mer information om priset