Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Ekonomie doktor Seppo Määttä till avdelningschef för strategiavdelningen vid statsrådets kansli

valtioneuvoston viestintäosasto
Utgivningsdatum 24.1.2019 13.31
Pressmeddelande 36/2019

Torsdagen den 24 januari utnämnde statsrådet ekonomie doktor Seppo Määttä till avdelningschef för strategiavdelningen vid statsrådets kansli från och med den 4 februari 2019. Tjänsten är tidsbegränsad till fem år.

Määttä är ekonomie doktor och förvaltningsmagister. För närvarande är Määttä delägare och styrelseordförande i Broad Scope Management Consulting Oy. Han har tidigare arbetat bland annat som projektchef för anläggningsprojektet för Konstuniversitet, verkställande direktör för Talent Partners Public Consulting, ledningens expert och projektchef vid finansministeriet samt rådgivare för Nordiska ministerrådets sekretariat. Määttä har gedigen och mångsidig erfarenhet av ledarskap samt erfarenhet av förfarandena inom statsförvaltningen och utveckling av statsförvaltningen.

Strategiavdelningen ansvarar för planeringen av samhällspolitiken på lång sikt, statsrådets utrednings- och forskningsverksamhet, beredningen av regeringens handlingsplan och rapporteringen om regeringspolitiken samt sekretariatsuppgifterna för regeringens strategisessioner och kanslichefsmötena. Avdelningschefen leder avdelningens verksamhet.

Ytterligare information: Timo Lankinen, understatssekreterare, tfn 0295 160 300, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen