Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets webbplats förnyas. På webbplatsen kan förekomma tillfälliga störningar, brister i innehållet och länkar som inte fungerar.

Minister Paatero: Det statliga ägandet på Åbovarvet har utnyttjats på ett lyckat sätt

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 15.4.2015 10.26
Pressmeddelande 197/2015

Ministern med ansvar för statens ägarstyrning Sirpa Paatero anser att uppgifterna om att det tyska bolaget Meyer vill köpa Åbovarvet i sin helhet är utmärkta.

– Finland får nytt uppsving genom exportdriven tillväxt, som statsmakten med alla till buds stående medel aktivt bör stödja, sade Paatero.

– Meyers avsikter är ett starkt budskap om att man tror på den finländska varvsindustrins konkurrenskraft och att man är beredd att förbinda sig till den. 

När det gäller att trygga en fortsättning på varvet har man enligt Paatero utnyttjat statens ägande smidigt och ändamålsenligt. 

– Man bör hantera det statliga ägandet pragmatiskt, inte ideologiskt.  Det här är ett utmärkt exempel på detta.  Nästa regering bör inbegripa detta i sin verktygsback, betonar Paatero.

– I sin metodsarsenal måste staten utnyttja även ägande, när vi strävar efter att främja reformen av näringsstrukturen på ett hållbart sätt som skapar nya arbetstillfällen.

Ytterligare information: Paavali Kukkonen, specialmedarbetare, tfn 050 566 3455

 
Tillbaka till toppen