Hoppa till innehåll

Statsminister Marin diskuterade coronavirussituationen med EU-ledare

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 10.3.2020 21.31 | Publicerad på svenska 11.3.2020 kl. 10.55
Pressmeddelande 123/2020

Tisdagen den 10 mars deltog statsminister Sanna Marin i en videokonferens om coronaviruset covid-19 med EU-ländernas stats- och regeringschefer, Europeiska kommissionens ordförande och Europeiska centralbankens ordförande.

Stats- och regeringscheferna utbytte under ledning av Europeiska rådets ordförande Charles Michel information om smittsituationen i sina länder och om ländernas nationella åtgärder. De diskuterade samordning av åtgärderna i syfte att förhindra viruset från att spridas och dämpa de ekonomiska konsekvenserna.

Europeiska rådets ledamöter fattade inga formella beslut under sin diskussion. Statsminister Marin konstaterar att situationen i Europa har blivit allvarligare.

”Vi stats- och regeringschefer framhävde behovet av gemensam samordning och spridning av aktuell information. Coronavirussituationen utvecklas snabbt i hela Europa och vi övervakar den kontinuerligt. I Finland är antalet smittade fortfarande litet jämfört med många andra europeiska länder. Vi har dock beredskap för alla situationer och bedömer dagligen vilka åtgärder som behövs.”

Ytterligare information: Jari Luoto, statsministerns understatssekreterare för Europafrågor, tfn 050 468 5949

Tillbaka till toppen