Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets kansli uppmuntrar alla att delta i europeiska veckan för hållbar utveckling

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 26.4.2018 12.25
Nyhet 18/2018

Europeiska veckan för hållbar utveckling är en årligen återkommande temavecka som omfattar hela Europa och som uppmuntrar till åtgärder, evenemang och projekt för hållbar utveckling. I år är veckans tema handlingsprogrammet för hållbar utveckling, Agenda 2030. Syftet är att öka medvetenheten om Agenda 2030 och arbetet för hållbar utveckling i Europa.

Finland deltar för fjärde gången i europeiska veckan för hållbar utveckling från den 30 maj till den 3 juni. I åtminstone 20 länder kommer det att pågå över 1 000 evenemang, 9 av dem i Finland. Bland annat Aalto-universitetet, Lahtis stad, utrikesministeriet, Maj och Tor Nesslings Stiftelse, Evli Bank Abp och Pensionsförsäkringsaktiebolaget Veritas deltar i programmet. I fjol deltog 30 länder med över 4 000 evenemang och initiativ.

Läroanstalter, myndigheter, forskningsinstitut, museer, stiftelser, organisationer, företag och medborgare uppmanas att delta genom att planera och genomföra evenemang, projekt eller annan verksamhet som främjar hållbar utveckling. Det är möjligt att registrera sitt evenemang på webbplatsen med information om europeiska veckan för hållbar utveckling, så att evenemanget får mer synlighet.

Temaveckan är också ett ypperligt tillfälle att ingå ett eget åtgärdsåtagande för hållbar utveckling, informera om ett tidigare ingått åtgärdsåtagande och uppmana andra att delta. De konkreta åtgärdsåtagandena bidrar till praxis som främjar hållbar utveckling i vardagen. Till exempel företag, organisationer, skolor, förvaltningsorganisationer och privatpersoner kan ingå ett åtagande.

Det ordnas en kampanj om temaveckan i sociala medier. Också du kan informera om ditt åtagande, evenemang eller projekt i sociala medier.

Ytterligare information: Marja Innanen, biträdande generalsekreterare, tfn 040 777 5582, kommissionen för hållbar utveckling, statsrådets kansli

Europeiska veckan för hållbar utveckling

Åtgärdsåtaganden

Materialbank för kampanj i sociala medier

 
Tillbaka till toppen