Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Internationellt samarbete påskyndar förbättringen av arbetsförhållandena

Ministry of Social Affairs and Health
Utgivningsdatum 11.11.2019 11.03
Pressmeddelande 135

Flera länder och internationella organisationer har förbundit sig att påskynda förbättringen av arbetsförhållandena genom ett närmare samarbete.

I morgon den 12 november vid arbetarskyddskonferensen Vision Zero Summit i Helsingfors presenteras en internationell koalition för att förbättra arbetsförhållandena (Global Coalition on Occupational Safety and Health) som inrättats på initiativ av Finland. Social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen öppnar konferensen och inviger koalitionens arbete.

”Det är uppenbart att även arbetarskyddet måste förändras i takt med att arbetet förändras. Jag tror att arbetarskyddets betydelse ökar i och med att den tekniska utvecklingen går framåt och arbetet får nya former – arbetarskyddet och arbetshälsan blir ännu viktigare än tidigare. Nu behöver vi nytt, gränsöverskridande samarbete”, säger minister Pekonen. 

Koalitionens mål är att ta fram praktiska lösningar för att förbättra arbetsförhållandena i hela världen genom att fullgöra FN:s, G7- och G20-ländernas samt Europeiska unionens åtaganden för att förbättra arbetshälsan och säkerheten i arbetet. 

Internationella arbetsorganisationen ILO fungerar som koalitionens sekretariat, och i koalitionen ingår bland annat Världshälsoorganisationen WHO, Europeiska unionen, International Commission on Occupational Health ICOH samt stater från alla kontinenter.

Ytterligare information

Päivi Hämäläinen, specialsakkunnig, tfn 0295 163 590, [email protected]

 
Tillbaka till toppen