Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Materialet Stop influensa i offentliga utrymmen

10.8.2009 12.53
Nyhet N5-56012

Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd (THL) har tillsammans utarbetat material för allmänheten om influensa A(H1N1). I materialet Stop influensa påminns det om vad man själv kan göra för att förhindra att viruset sprids, undvika att insjukna och för att behandla influensan.

Infektioner orsakade av influensaviruset A(H1N1) har redan spritt sig runtom i världen. De finländska myndigheterna förbereder sig på många olika sätt på att epidemin orsakad av det nya influensaviruset breder ut sig. Eftersom tidigare infektioner inte har gett befolkningen något skydd mot den nya influensan, är det svårt att förutsäga influensans spridning och svårighetsgrad. I materialet Stop influensa erbjuds information och sätt för att förhindra smitta och för att behandla symtom hemma samt för att styra dem som hör till en riskgrupp eller som har allvarliga symtom till vård.

Först en serie med tre utomhusaffischer i gatubilden

Måndagen den 10 augusti dyker affischer med syfte att väcka uppmärksamheten upp längs med centrala gångbanor: Tvätta händerna, Hosta i en näsduk eller ärmvecket och Stanna hemma när du är sjuk. I två veckors tid finns affischerna i Helsingfors, Tammerfors, Åbo, Vanda, Esbo, Lahtis, Kouvola, Uleåborg, Seinäjoki, Rovaniemi och Kuopio.

Stop influensa-material kan skrivas ut från den webbaserade materialbanken på www.thl.fi, A(H1N1) inom kort.

Mer informationInformatör Pia Okamo, THL, tfn  020 610 70 59, 040 707 40 68
webbnyheter