Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Understöd som kan sökas i december

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 2.12.2013 10.51
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet stöder bl.a. projekt inom utbildning, konst, kultur, idrott och ungdomsarbete. Ministeriets beviljar statsunderstöd beroende på provning í första hand till samfund. Klicka på ett understöd för mer information samt anvisningar och blanketter.

Utbildning

31.12. Anläggningsprojekt som gäller läroanstalter

Närings-, trafik- och miljöcentralerna beviljar årligen statsandelar och statsunderstöd för den allmänbildande utbildningens och det fria bildningsarbetet anläggningskostnader. Projektplanerna för de närmaste åren är samlade i en finansieringsplan. Ansökningar om statsunderstöd samt projektframställningar för finansieringsplan för anläggningsprojekt skall tillställas närings-, trafik- och miljöcentralerna före utgången av nästa år.

Konst, kultur och bibliotek

31.12. Grundliga reparationer och anläggningsprojekt gällande kulturlokaler

Bidragen är avsedda för finansiering av lokaler för kulturverksamhet samt för teatrar, orkestrar, museer samt renoveringsprojekt för konstnärslokaler. Ministeriets centrala mål är att understöda sådana projekt för grundlig reparation av kulturlokaler som ökar sysselsättningen och ombyggnad för kulturanvändning av byggnadsbestånd som frigörs från annan användning.

31.12. Statsbidrag som kan sökas för projekt som främjar ungas sysselsättning samt digitalisering och tillgängliggörande av kulturellt material på webben

Undervisnings- och kulturministeriet utlyser statsbidrag som kan sökas för projekt som främjar ungas sysselsättning samt digitalisering och tillgängliggörande av kulturellt material på webben. Understöd beviljas för projekt inom kulturarvsområdet, särskilt till muséer, men inte till statliga institutioner. Meningen med anslaget är särskilt att sysselsätta unga under 30 år.

30.12. Biblioteksanläggningsprojekt och bokbussprojekt

Närings-, trafik- och miljöcentralerna beviljar årligen statsunderstöd för biblioteksanläggningsprojekt och anskaffning av bokbussar. Projekten för de närmaste åren är samlade i en finansieringsplan för anläggningsprojekt. Ansökningar om statsunderstöd samt projektframställningar för finansieringsplan för anläggningsprojekt sänds till närings-, trafik- och miljöcentralen.

30.12. Statsunderstöd för samnordisk bokbussverksamhet

Understöd beviljas för samnordisk bokbussverksamhet. Understöd kan sökas av kommuner/kommunal bibliotek som har en samnordisk bokbuss.

Idrott

13.12. Utvecklingsunderstöd till kommunerna för integrering av invandrare med hjälp av idrott

Utvecklingsunderstödet ska beviljas kommunerna. Ansökan ska skickas till den närings-, trafik- och miljöcentral (NTM-central) vars utvidgade verksamhetsområde projektet hör till.

31.12. Anläggningsprojekt för idrottsanläggningar och fritidsutrymmen

Understöd kan beviljas för anläggning, grundrenovering, anskaffande och utrustning för idrottsanläggningar.

31.12. Anläggningsprojekt för idrottsanläggningar och fritidsutrymmen i idrottsinstituten

Understöd kan beviljas för anläggning, grundrenovering, anskaffande och utrustning för idrottsanläggningar i idrottsutbildningcentralen och idrottsinstituten.

10.1.2014 Utvecklingsstöd för föreningsverksamhet (föreningsstöd)

Föreningsstödet är avsett för att utveckla idrotts- och motionsföreningarnas grundläggande verksamhet. Med hjälp av föreningsstödet stärks föreningsverksamhetens kvalitet och den grundläggande verksamheten utvecklas och förnyas. Dessutom skapas ekonomiska förutsättningar särskilt för barn och unga att idka motion och idrott. Föreningsstödet bidrar till att stärka gemenskapskänslan och stöder föreningarnas frivilligarbete. Med hjälp av föreningsstödet främjas mångsidig medborgarverksamhet inom motion och idrott.

Unga

13.12.2013 Specialunderstöd för informations- och rådgivningstjänster samt nätmedier för unga

Genom understöd för informations- och rådgivningstjänster samt nätmedier för unga främjas uppfyllandet av ungdomslagens mål och värden och regeringens barn- och ungdomspolitik verkställs. Understöd kan sökas av kommuner, samkommuner samt andra organisationer och sammanslutningar som tillhandahåller tjänster inom ungdomsarbetet.

13.12.2013 Understöd för verkställande av regeringens barn- och ungdomspolitiska utvecklingsprogram

Anslag för understöd till riksomfattande projekt inom ungdomsarbetet för genomförande av det barn- oh ungdomspolitiska utvecklingsprogrammet 2012-2015 som godkändes av statsrådet 8.12.2011. Understöd för lokala och regionala projekt söks från närings-, trafik- och miljöcentralen.

 
Tillbaka till toppen