Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Understöd som kan sökas i november

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 5.11.2014 14.19
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet stöder bl.a. projekt inom utbildning, konst, kultur, idrott och ungdomsarbete. Klicka på ett understöd för mer information samt anvisningar och blanketter.

Utbildning

Specialunderstöd för att göra undervisningsgrupperna inom den grundläggande utbildningen mindre

Ansökningstiden går ut 7.11.2014

Statsrådet beslöt i samband med tilläggsbudgeten för 2014 att utöka finansieringen för minskning av undervisningsgrupperna med sammanlagt 15 miljoner euro. Undervisnings- och kulturministeriet utlyser statens understöd som kan sökas av utbildningsanordnare för 2014–2015 för att minska storleken på undervisningsgrupperna i den grundläggande undervisningen.

Lärande i arbetslivet och läroavtalsutbildning för unga

Ansökningstiden går ut 14.11.2014

Statsunderstöd för förnyande av ungas läroavtalsutbildning och lärande i arbetslivet. Åtgärdsprogrammet för 2014-2016 är en del av ungdomsgarantin. Målet med programmet är att öka mängden läroavtalsutbildningar för unga och att utveckla modeller där undervisning i skolform och undervisning i läroavtalsform kan kombineras.

Specialunderstöd för åtgärder som främjar jämlikhet

Ansökningstiden går ut 19.11.2014

Statliga specialunderstöd för utbildningsanordnare för åtgärder som främjar utbildningsmässig jämställdhet i grundskolornas grundläggande utbildning i åren 2015–2016.

Kultur

Kulturexport- och utvecklingsprojekt inom Finlands kulturinstitut i utlandet

Ansökningstiden går ut 7.11.2014

Med understödet främjas kulturexporten och marknadsföringskunnandet inom de kreativa branscherna. Undervisnings- och kulturministeriets kulturinstitut i utlandet får en starkare roll som aktörer inom det civila samhället och kulturexporten.

Informationscentra på konstområden och kulturtidningar som riktar sig till utlandet

Ansökningstiden går ut 25.11.2014

Syftet med understödet är att stödja den verksamhet som informationscentren inom konstområdena bedriver, projekt inom kulturexporten och kulturtidskrifter som riktar sig utomlands samt att skapa förutsättningar för den verksamhet som stödnätverket för kulturexport bedriver.

Kulturell verksamhet som gäller utlandsfinländare

Ansökningstiden går ut 28.11.2014

Understödet är avsett att stödja organisationer för utlandsfinländare.

Handikappsammanslutningars kulturella verksamhet samt främjande av kulturell tillgänglighet

Ansökningstiden går ut 28.11.2014

Understöd beviljas för handikapporganisationers och –sammanslutningars konst- och kulturverksamhet samt projekt som förbättrar kulturens tillgänglighet. Aktörer inom kulturfältet kan för sin del ansöka om understöd för att förbättra kulturens tillgänglighet.

Främjande av fredsarbete

Ansökningstiden går ut 28.11.2014

Allmänt understöd kan beviljas åt riksomfattande allmänorganisationer inom fredsarbetet, organisationer för fredsarbete inom specialsektorer så som till exempel enskilda branscher, samt för regionala allmänorganisationer inom fredsarbetet. En mindre del av det disponibla anslaget kan även beviljas i form av specialunderstöd för tidsbundna projekt inom fredsarbetet.

Idrott

Utvecklingsunderstöd till kommunerna för integrering av invandrare med hjälp av idrott

Ansökningstiden går ut 28.11.2014

Utvecklingsunderstödet ska beviljas kommunerna. Ansökan ska skickas till det regionförvaltningsverket vars verksamhetsområde projektet hör till.

Ungdomsärenden

Verkstäder för unga, nationella understöd

Ansökningstiden går ut 28.11.2014

Statsbidrag kan beviljas för stärkande av de ungas sociala identitet, för permanent verkstadsverksamhet eller utveckling av verkstadsverksamheten.

Årsunderstöd för riksomfattande ungdomsorganisationer, serviceorganisationer för ungdomsarbete och organisationer som bedriver ungdomsarbete

Ansökningstiden går ut 28.11.2014

Undervisnings- och kulturministeriet beviljar allmänt understöd för ungdomsverksamhet enligt ung-domslagen och statsrådets förordning om ungdomsarbete och ungdomspolitik. Undervisnings- och kulturministeriet beviljar understödet enligt resultatkriterier. Resultatkriterier är verksamhetens omfattning, kvalitet och lönsamhet, behov av understöd och aktuell samhällelig betydelse.

 
Tillbaka till toppen