Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Regeringen kom överens om ramarna för statsfinanserna för 2014-2017

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 22.3.2013 10.48
Nyhet

Regeringen har den 21 mars 2013 kommit överens om ramarna för statsfinanserna åren 2014–2017. På undervisnings- och kulturministeriets förvaltningsområde slog man fast följande:

”Inom undervisnings- och kulturministeriets förvaltningsområde tas det förnyade ansöknings- och urvalssystemet för yrkesutbildning, gymnasieutbildning och högskoleutbildning, ansökningssystemet för vuxenutbildning samt utbildningsinformationstjänsterna i bruk i full utsträckning. Verkställandet av ungdomsgarantin stöds genom att antalet studieplatser inom yrkesutbildningen ökas.”

”Läroavtalsutbildningen för unga stärks och inom läroavtalsutbildningen införs en förhandsperiod för unga. Ett försök med en övergång från yrkesutbildning vid en läroanstalt till läroavtalsutbildning genomförs.”

”Reformen av yrkeshögskolorna fortsätter. I samband med tidsplanen för totalreformen av statsandelssystemet bedömer man hur överföringen av yrkeshögskolornas finansiering från kommunerna till staten samt förändringen av ställningen som juridisk person ska genomföras. Staten bereder sig på att göra finansiella investeringar i yrkeshögskolorna år 2015 till stöd för reformen.”

”Studiestödet binds vid index fr.o.m. den 1 augusti 2014. Studiestödssystemet förnyas i enlighet med regeringsprogrammet och regeringens strukturpolitiska ställningstagande så att det stöder studier på heltid och en snabbare utexaminering.”

 
Tillbaka till toppen