Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Regeringspropositioner som bereds vid ministeriet under våren

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 4.2.2013 10.44
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet bereder lagar inom sitt eget verksamhetsområde i form av regeringspropositioner för beslutsfattandet i riksdagen. En förteckning över lagprojekt som tas upp i riksdagens vårsession hittar du på ministeriets webbplats. Vårsessionen inleds 4.2.

Under våren kommer riksdagen att behandla ärenden som gäller bl.a. ett förslag till lag om student- och elevvården samt förslag till ändring av lagen om grundläggande utbildning där man preciserar bestämmelserna om disciplin och uppförande.

Regeringspropositionerna gäller även bl.a. förslaget om att Statens konstmuseum enligt regeringsprogrammets riktlinjer omvandlas till offentligrättslig stiftelse, förslaget om att Nationella audiovisuella arkivet och Centret för mediefostran och bildprogram går samman till ett nationellt audiovisuellt institut och förslaget om fusionen av nationella utvärderingsinstanser genom grundandet av Nationella centret för utbildningsevaluering.

På ministeriets webbplats hittar du ett sammandrag av lagförslag som avlåts till riksdagen under våren samt kontaktuppgifter till de personer som bereder förslagen vid ministeriet. Planen uppdateras inför riksdagens vår- och höstesessioner.
I avsnittet om aktuella lagförslag hittar du också författningsprojekt som är under beredning vid ministeriet, uppdelade enligt ämne. Informationen om projekten uppdateras allt eftersom de framskrider. På de enskilda webbsidorna för projektet hittar du bl.a. kontaktuppgifter till de personer som bereder ärendet samt länkar till dokument i anslutning till projekten.

Länkar och ytterligare information:

  • Plan över lagförslag som avlåts till riksdagen (UKM)
  • Information om såväl författningar som är under beredning som författningar som är i kraft hittar du i avsnittet om lagstiftning under respektive ämnesområde.

 
Tillbaka till toppen