Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets webbplats förnyas. På webbplatsen kan förekomma tillfälliga störningar, brister i innehållet och länkar som inte fungerar.

Guiden Ungdomstalko! vägleder kommunala beslutsfattare i att förbättra ungas levnadsförhållanden

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 27.2.2013 14.40
Nyhet

Statens delegation för ungdomsärenden publicerade sin guide Ungdomstalko i Finlandiahuset tisdagen den 26 februari. Guiden ger konkreta råd om vad man inom det kommunala beslutsfattandet kan göra för att förbättra ungas levnadsförhållanden. Publikationens förslag grundar sig på statsrådets barn- och ungdomspolitiska utvecklingsprogram för 2012-2015.

Kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki öppnade evenemanget och betonade i sitt tal bl.a. vikten av att ta med unga i utvärderingen och utvecklandet av de kommunala tjänsterna. Unga är en central grupp när det gäller t.ex. att använda offentliga färdmedel eller stadens utrymmen. Därför borde deras syn på hur dessa tjänster kan förbättras tas i beaktande.

- Målet är att alla nya nya medlemmar i kommunfullmäktige får ett exemplar av guiden och att ungas ärenden blir en central del av kommunalpolitiken, sade generalsekreteraren för Statens delegation för ungdomsärenden Nuora Satu Tuomikorpi.


Webbpublikationen Ungdomstalko! (pdf)

 
Tillbaka till toppen