Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Vetenskapsinstituten får eget forum

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 23.5.2012 10.24
Nyhet

Cheferna för finländska vetenskapsinstitut som fungerar utomlands (Aten, Japan, Mellanöstern och Rom) samt kulturinstitut som utför forsning och som främjar vetenskap (London, Madrid och Tyskland) grundade ett forum för vetenskapsinstitut i Helsingfors 21.5.2012.

Vetenskapsinstitutsforumet främjar vetenskapsinstitutens verksamhet, kännedomen om dem och samarbetet mellan vetenskapsinstituten. Forumet startar också gemensamma forskningsprojekt och för samhällspolitiska diskusioner på vetenskaplig basis. Ett av målen för vetenskapsinstitutsforumet är att stöda internationellt betydelsefull finländs vetenskap. Vetenskapsinstitutsforumet deltar i vetenskapsdagarna som ordnas i Helsingfors i januari 2013.

Finland har 17 vetenskaps- och kulturinstitut på olika håll i världen. Instituten är en betydande del av Finlands internationella kulturutbyte. Dessutom stöder de på ett betydande sätt kulturexporten och den finländska forskningens internationalisering.

Alla kultur- och vetenskapsinstitut är självständiga allmännyttiga organisationer som upprätthålls av en stiftelse eller en fond. Institutens basfinansiering kommer från undervisnings- och kulturministeriet.

Ytterligare information:
Ordförande för vetenskapsforumet Ari Kerkkänen (Finlands Mellanösterninstitut) +358 40 772 8188.

 
Tillbaka till toppen