Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Arbetsgrupp bereder grundandet av centret för utbildningsevaluering

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 12.12.2011 10.49
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet har tillsatt en arbetsgrupp för att bereda grundandet av centret för utbildningsevaluering. meningen är att centret skall inleda sin verksamhet i början av 2014.

Den myndighetsbedöm-ningsverksamhet vid Utbildningsstyrelsen, Rådet för utbildningsutvärdering och Rådet för utvärdering av högskolorna som gäller utbildning koncentreras till Centret för utbildningsevaluering.

Arbetsgruppen skall komma med sitt förslag om nödvändiga förordningar samt ekonomiska och andra inverkningar senast i slutet av april. Förslagen gäller bl.a. utvärderingscentrets organisationsstruktur, personalens ställning och centrets placering.

Innehållsmässigt kommer uppgifterna inom utbildningsutvärderingen inte att förändras. Verksamheten täcker hela utbildningsväsendet: förskole- och den grundläggande utbildningen, andra stadiets utbildning, det fria bildningsarbetet, vuxenutbildningen och högskoleutbildningen.

Ordförande för arbetsgruppen är direktör Kirsi Kangaspunta vid undervisnings- och kulturministeriet. Medlemmar är professorHannele Niemi (Helsingfors universitet), professor Riitta Pyykkö (Åbo universitet), generalsekreterare Helka Kekäläinen (Sekretariatet för Rådet för utvärdering av högskolorna), generalsekreterare Pasi Reinikainen (Sekretariatet för Rådet för utvärdering av högskolorna), forskarprofessor Ritva Jakku-Sihvonen (Utbildningsstyrelsen), specialforskare Jorma Kuusela (Utbildningsstyrelsen), undervisningsrådet Maija Innola (undervisnings- och kulturministeriet), undervisningsrådet Tarja Riihimäki (undervisnings- och kulturministeriet) och undervisningsrådet Jari Rajanen (undervisnings- och kulturministeriet). Sekreterare för arbetsgruppen är undervisningsrådet Petri Haltia och regeringssekreterare Piritta Väinölä vid undervisnings- och kulturministeriet.

Att stärka utbildningsevalueringen ingår i regeringsprogrammet. Målet med att grunda centret för utbildningsevaluering är att centrera uppgifter och kompetens som gäller utbildningsevaluering till en klarare, effektivare och mera verkningsfull helhet.

 
Tillbaka till toppen