Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Tjänsten som polisöverdirektör söks av fyra personer

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 18.5.2020 15.02
Pressmeddelande 48/2020

Tjänsten som polisöverdirektör vid Polisstyrelsen söktes inom den utsatta tiden av fyra personer. Avsikten är att tillsätta tjänsten från och med den 1 augusti 2020 för en tidsperiod på fem år. Polisöverdirektören utnämns av statsrådets allmänna sammanträde.

Följande personer söker tjänsten:

Seppo Kolehmainen, juris licentiat
Piotr Lehtonen, Master of Business Administration
Karoliina Maaranen, Bachelor of Business Administration

En person ville inte ha sitt namn offentliggjort.

Polisöverdirektören har till uppgift att leda, utveckla och övervaka verksamheten vid Polisstyrelsen och inom dess förvaltningsområde. Polisöverdirektören ansvarar för Polisstyrelsens verksamhet och ser till att dess uppgifter genomförs framgångsrikt. Polisöverdirektören ansvarar också för samordningen av tjänstemannaberedningen vid Polisstyrelsen samt för Polisstyrelsens organisation och dess utveckling.

Polisstyrelsen är polisens högsta ledning. Polisstyrelsen har i enlighet med inrikesministeriets anvisningar till uppgift att planera, utveckla, leda och övervaka polisverksamheten och dess stödfunktioner samt att se till att den medborgarservice som hör samman med polisens uppgifter finns tillgänglig i lika utsträckning och är av samma kvalitet i hela landet. Polisstyrelsen beslutar om samarbetet mellan polisenheterna, ansvarar för resultatstyrningen av polisenheterna, ser till att resurser riktas till enheterna och sköter övriga uppgifter som enligt bestämmelser eller föreskrifter ankommer på den.

Mer information:

Kirsi Pimiä, kanslichef, tfn 0295 418 803, [email protected]
 

 
Tillbaka till toppen